Dubai Guide Del.1

Det första man behöver tänka på när man bestämmer sig för att åka till Dubai är att det absolut inte är en "budget vänlig stad", i princip allting är uppbyggt kring lyx. I hotellväg finns alltifrån 7-stjärnigt på Burj al Arab till vandrarhem i Dubais slumområden. Åker man hit för skönt strandliv och vill betala lite extra för att bo direkt på stranden så rekommenderar jag något av alla hotellen i Marinan, Palm island eller Jumeirah beachhotel. För att nämna några: Habtoor Grand(Marinan), Le Meridien Mina Seyahi (Marinan), Hilton Jumeirah Beach(Marinan) The Adress hotel Dubai Marina och Atlantis- the Palm. Vill man bo nära shopping så finns ett flertal hotell i närheten av Mall of the Emirates i området Barsha om man inte vill bo på Kempinski hotell som är ihopbyggt med MoE. Bör tilläggas att det finns en metrostation ihopbyggd med mallet. Vid Dubai Mall finns The address hotel downtown som även det är ihopbyggt med själva mallet. Finns en metrostation även här, dock så är den på några minuters gångavstånd. Letar du bugdet så finns det faktiskt vandrarhem och låg standard hotell i Bur Dubai och områdena kring Karama. Mellanklass hotellen finns i stadsdelen Deira.
Kempinski - Mall of the Emirates
Habtoor Grand

Bor du inte på något av strandhotellen behöver du inte hänga läpp för det. Dubai har en lång kustlinje och massor med stränder i olika smaker, vattnet är rent och härligt turkost. Om du vill spara pengar så finns flera Beachparker där du betalar 5 dhs = ca 10 kronor i inträde sedan 15 dhs=30 kronor för en solstol. Dom bästa är Al Mamzar beachpark som ligger nära området Deira och Jumeirah Beachpark i Jumeirah. På Jumeriah parken finns ett matställe där man kan köpa hamburgare,sallad, glass & slush mm billigt! Det negativa är att dessa kan vara lite "skitiga" så räkna med att det kan finnas en och annan fimp i sanden, men väldigt prisvärt! För dig som är intresserad av att prova på att surfa eller varför inte Kitesurfa så finns en sportbeach som ligger på Umm Sequim beach belägen mellan Jumeirah beachpark och Burj Al arab. Vill man lyxa till det lite så kan man betala in sig på strandhotellen för att få tillgång till deras strand, pooler, duschar, restauranger osv. Detta kostar ca 300-700 kronor. En av mina favoriter är Nasimi Beach vid Atlantis hotellet på Palm Island. Där kan du välja mellan att ligga i solstol eller i en stor säng direkt på stranden. Du får en egen person som servar dig med det du vill ha från menyn och det finns både cocktails & mocktails (alkohol-fria), Kom ihåg att man inte får dricka alkohol på andra stränder än dom som tillhör hotell. Dom har även riktigt god mat. Du måste spendera minst 150 dhs = ca. 300 kronor per person vilket man lätt gör om man är där en hel dag.


image descriptionKommentarer
Postat av: Sara

Toppen! Vill ha del 2 :)

2012-03-12 @ 08:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Kontakt madeleine_777@hotmail.com

Madeleine Gray, 20 år
En ganska (o)vanlig tjej från en byhåla i Dalarna som tagit sitt pick&pack och flytt utomlands. Första flytten stavades Dubai, numera är jag bosatt i landet "down under" där jag pluggar Event management och njuter av allt livet har att erbjuda.