Dubai Guide Del.4Allmänt
Dubai är ett av 7 emirat i landet Förenade arabemiraten vid "spetsen" av arabiska halvön. Befolkningen sägs vara ca 2. miljoner dock vet man inte den exakta siffran pga av det höga antalet gästarbetare. Utöver det är det mycket turister i stort sett hela året. Expats sägs vara ungefär 80 % av befolkningen därför är Dubai väldigt "västerländskt" . Enligt Sheijken här så ska det år 2015 bo 14 miljoner (!?) människor i Dubai!
Flygtiden är ca. 6 timmar med direktflyg från Stockholm.
Vintertid är Dubai 3 timmar före svensk tid, sommartid 2 timmar före.
Väder
Har samma säsonger som hemma vinter,vår, sommar & höst. Det är dock alltid varmt och dagstemperaturen är aldrig under 20 grader och dagstemperaturen under vintern ligger på ca 25 grader. Kallast och blåsigast är under december - februari. I april går temperaturen upp till 35-40 grader och ännu varmare blir det i juni, juli och augusti då det ofta blir uppemot 50 grader och otroligt hög luftfuktighet. Börjar bli mer normal temperatur i september och det är också därför turistsäsongen är oktober-mars ungefär.

Valuta
Valutan heter dirham och förkortas dhs eller aed. 1 dirham motsvarar ca. 2 kronor. Jag tänker alltid "dubbelt" när
jag undrar hur mkt ngt kostar i svenska kronor.

Lagar & Dresscode
Dubai är ett muslimskt land och vissa regler och lagar måste efterlevas trots att dom släppt väldigt mycket på dem. Som jag nämnt tidigare så får man endast dricka alkohol på hotell och hotellområden, att gå full på gatan får man absolut inte göra. Efter en utekväll måste man snabbt dyka in i en taxi. Som kvinna får man inte heller klä sig hur man vill med undantag för nattklubbar. På klubbarna är det helt okej med korta klänningar, urringat osv. Dagstid är långa byxor och en något täckande tröja att rekommendera speciellt i shopping malls. Badkläder/bikini osv får endast bäras på stranden. Det viktigaste av allt är ramadan då man inte får äta eller dricka offentligt dagstid dvs. alla restauranger är stängda. Många nattklubbar är även stängda under denna period. Infaller i år 20 juli- 18 augusti. Att kramas, kyssas och ha sex offentligt är olagligt och sannolikheten är stor att man får fängelse. Kysser man någon på en nattklubb blir man utslängd. Skulle man hamna i dispyt med en "local" är din röst värd hälften så mycket vid en rättegång.
Man får köra bil här på ett svenskt körkort om man är här som turist, men endast hyrbil!

Ta sig hit och runt
Enda sättet att ta sig till Dubai med direktflyg är med Norwegian. Kostar mellan 3000- 9000 kronor tur&retur. Kan man tänka sig att mellanlanda kan jag rekommendera Qatar airways, då är det mellanlandning i Doha. Kostar ca 4500 kronor.
Att ta sig runt i Dubai gör man enklast med taxi som är billigt och bra. Taxametern börjar på 6 sek. Tänk på att taxichaufförerna inte alltid är så bra på engelska och försöker ofta lura turister på pengar genom att ta omvägar. Så kolla upp ordentligt exakt vart ni ska innan! Det finns även metro och bussar som tyvärr inte är speciellt utbyggt ännu men fler & fler linjer öppnas hela tiden. Kan rekommenderas att ta metron mellan shoppingmalls. Finns även såkallade sightseeingbussar och vill man åka med dem så köper man biljetter i de flesta shopping malls, kan även finnas på hotell. Vill varna för dessa då folk jag pratat med blivit otroligt besvikna. Tar väldigt lång tid, stannar på flera värdelösa ställen och är dyrt.
Dubai är stort och det finns inget direkt centrum så det är absolut inte en "promenadvänlig" stad.Kommentarer
Postat av: Blopparna - Alexandra

Det är verkligen en dröm att åka dit!http://bloppfashion.se

2012-03-19 @ 11:23:43
URL: http://blopparna.bloppfashion.se
Postat av: Anonym

Men det där med att en lokals röst är 2ggr mer värt verkligen freaks me out... Tänk om vi hade det i Sverige!

2012-03-25 @ 10:58:06
Postat av: Christina

Hej! Jag åker till Dubai med min pojkvän om två veckor, vi är unga (21&23, IBTE gifta) så jag är sjukt orolig, haha! Behöver man fylla i ett immigration-card när man landar? Kan vi hålla hand offentligt? Kan vi be någon att ta kort på oss och typ hålla om varandra på bilden? Är det hhelt förbjudet med en puss i mallen, restaurangen eller på stranden, vid poolen på hotellet? Kommer de att fråga nått när vi checkar in på hotellet? Åh fy har verkligen en klump i magen. Skulle verkligen uppskatta om du hade tid att svara på detta i ett mail! Ha en bra dag:-)

2014-10-27 @ 12:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Kontakt madeleine_777@hotmail.com

Madeleine Gray, 20 år
En ganska (o)vanlig tjej från en byhåla i Dalarna som tagit sitt pick&pack och flytt utomlands. Första flytten stavades Dubai, numera är jag bosatt i landet "down under" där jag pluggar Event management och njuter av allt livet har att erbjuda.