Dubai Guide Del.3

Folket här ger verkligen uttrycket "party like there's no tomorrow" ett ansikte! Champagnen flödar och vodkaflaskorna är 3 & 5-liters för tusentals kronor. Varje dag är mer eller mindre galet party!

Åldersgräns
Det första man behöver veta är att åldersgränsen för att dricka alkohol i Dubai är 21 år. Som tjej är det dock väldigt lätt att komma in utan ID (oftast kollar dom inte ens) och känner du dessutom någon som jobbar på klubben/baren så är det inga problem alls.  Vissa ställen har en viss door policy som t.ex couples only(alla killar måste gå in med en tjej) eller mixed groups only (stor grupp, blandat killar/tjejer). En liten grupp tjejer har det alltid lättast att komma in, så tänk på det om det står några grabbar utanför och vill gå in med er. Det kan göra att man inte kommer in överhuvudtaget.

Tider & dagar
Alla klubbar stänger 03. Absolut bäst drag är mellan 01.30-03. Vanligast är att man åker till en bar först och sedan vidare till någon klubb runt 01. Bästa dagarna för utgång är tisdagar, torsdagar & fredagar. Sen har olika klubbar sina speciella dagar.

Alkohol
För att få köpa alkohol behöver man en speciell licens och för att få den måste man ha residensvisum. Det finns ett ställe i Ras al Khaima (ca. 1 timmes bilresa) dit man åker för att handla alkohol om man inte har licens.Dubai är ett muslimskt land och har därmed Sharialaga som dom släppt mycket på för turismen. Alla ställen som serverar alkohol ligger i eller i anslutning till ett hotell. Dubai är inte rätt ställe att supa sig redlös i... Ser polisen dig full på gatan har man rejält med problem.

Övrigt
Det är ofta stora events med kända DJs och artister så vill man kolla vad som händer på klubbarna under sin vistelse i Dubai kolla in www.platinumlist.ae under events och listings. Annars kan man "gilla" klubbarna på facebook för att få inbjudningar till evenemang osv.

Som svensk tjej skulle jag vilja säga att man får hyfssat mycket uppmärksamhet, mycket gratis drinkar osv. Som i alla anda storstäder så gäller det att vara "street smart". Killarna är ofta väldigt bra på att smöra och tjata om efterfester... Regeln är: Åk aldrig med någon bara träffat en gång och åk aldrig någonstans utan en vän. Trots att Dubai har lägst kriminalitet i hela världen så finns det vidriga människor här med. Flera klubbar ordnar stora efterfester så har du tur och lär känna rätt människor tidigt under kvällen finns en stor chans att man hamnar på någon ordnad efterfest i ett penthouse, brukar vara galet! Detta är det säkraste alternativet för efterfester.

Armani/Privé: Ligger i Armani Hotell i världens högsta byggnad Burj Khalifa. Superläcker klubb med LED väggar och lyxig inredning. Har ladiesnight på tisdagar med supergoda gratis mojitos till midnatt. Spelar mestadels housemusik men klubbens bästa dag är prisbelönta "Armani Saturdays" så spelas det en skön blanding av hiphop/Rn'B och en mashup med dom bästa hitsen. Bör inte missas! Absolut bäst om man har ett bord.

Amika: En liten klubb i Monarch hotel på Sheikh Zayed road. Även dom har ladiesnight på tisdagar med gratis cosmopolitans. Är ofta fullt här och dom har ett poplärt koncept som heter Noir Fridays med svart som dresscode.

Blends & Shades : Fina barer i The address hotel - Dubai marina. Har poolterrass med bar, utsikten är grym! Ladies night på tisdagar med gratis strawberry daquiris. Perfekt ställe att börja kvällen på!

Barasti: Väldigt populärt ställe bland turister och utlänningar som bor här. Ligger i marinan och är i två "våningar" varav en är bar och restauranglounge och nedervåningen är ett stort dansgolv på stranden. Billiga drinkar i jämförelse med andra klubbar.

Budoir: Ganska liten klubb i Dubai Marine Resort. Känns lite "dräggigt" men har bra musik på tisdagar!

Crystal: Läcker klubb högst upp i en glaspyramid, Raffles Hotel. Obeskrivlig utsikt över skyskraporna i Dubai och grym musik. Ett måste att besöka!

Cavalli: Den absolut lyxigaste klubben av alla! Ligger i Fairmont hotel på Sheikh Zayed road. Galet lyxig inredning med bla.kristallkronor i taket och ett ladiesroom där man lätt skulle kunna bo. Det är dock väldigt stelt och svårt att få kontakt med människor. Precis som på Armani är det absolut bäst om man är vid ett bord. Värt ett besök på söndagar då det nästan alltid är fullt. Lite kul är att delar av Flo Ridas musikvideo till Wild ones är inspelad där.

Horizon: Fin bar på ett poolfloor i Habtoor Grand med fin utsikt över havet och resorten. Perfekt ställe att börja kvällen på om man tänkt fortsätta till XL beachclub som ligger i samma hotell. På tisdagar får man några glas gratis champagne & jordgubbar!

Movida: Nyöppnad klubb i SAS Radisson på Sheikh Zayed road. Har aldrig varit där men hört att det ska vara grymt bra! Dörrvakterna kan vara kräsna med vilka dom släpper in..

Cirque du Soir: Helt spårad klubb som ligger i samma hotell som Cavalli. Hela stället är som en enda stor freakshow med cirkusartister överallt, dvärgar i bebiskostymer osv. DJn kör riktigt bra musik och folk står upp och dansar på bord & soffor. Bara för någon vecka sedan hängde Nicole Scherzinger på denna klubb. Värt ett besök bara för upplevelsen!

Mahiki: Ganska nyöppnad klubb med Hawaii tema. Ligger i Jumeirah beachhotel brevid ingången till 360. Mycket européer och amerikaner!  Kvinnlig, blond DJ som är helt galen och rockar skiten ur DJbåset, spelar en salig blanding av gamla & nya hits.

360: Bar/klubb som ligger i anslutning till Jumeirah beachhotel, säg till din taxidriver att du ska hit då det är en annan ingång än till själva hotellet. Ligger ute på en pir i havet brevid Burj al Arab, inget partyställe direkt men värt ett besök och bra ställe att börja kvällen på.

XL beachclub: Min favoritklubb! Ligger i Habtoor Grand hotel i marinan. Gå igenom receptionen, ned för trappen, ut på baksidan och åk med en golfbil till själva klubben, det är en bit att gå. Bästa dagarna är tisdagar & torsdagar då musiken alltid är grymt bra. Väldigt blandade nationaliteter och folk är inte alls lika stela som på Cavalli, armani osv. De har även roliga events då & då. Väldigt annorlunda med en pool i mitten av klubben och tält där man kan boka private cabana/VIP med egna mindre pooler. De har även en scen ut över poolen där dansare uppträder under kvällen.Håller just nu på att bygga ut klubben längre ut mot stranden. Kommer nog bli grymt!

XL beachclub


Crystal


Armani


Cavalli


360

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Kontakt madeleine_777@hotmail.com

Madeleine Gray, 20 år
En ganska (o)vanlig tjej från en byhåla i Dalarna som tagit sitt pick&pack och flytt utomlands. Första flytten stavades Dubai, numera är jag bosatt i landet "down under" där jag pluggar Event management och njuter av allt livet har att erbjuda.