Dubai Guide Del.2

Shoppingen här är minst sagt underbar! I sort sett alla världens märken och butiker finns i shopppingmallen. Några av mina favoritbutiker är Forever 21, Lipsy, Newlook, Aldo, Bershka, Quiz, Jane Norman, Pull & Bear, Miss Selfridges, Steve Madden & Victorias Secret. Dom finns i de flesta malls! Tips när man vistas på offentliga platser-respektera den lokala kulturen - inga kortkorta shorts/kjol/klänning eller  urringade toppar. Man får inte heller pussas och kramas offentligt. Mycket viktigt då man kan hamna i rejält med problem om man bryter mot detta. Det sitter skyltar om detta vid entrén till shoppingmalls. Jag kan också rekommendera sköna skor på fötterna(alltid!) och ganska varma kläder då ACn är väldigt kall.

Den största av alla malls är Dubai Mall som är enoooorm. Inte så konstigt kanske med tanke på att det faktiskt är världens största! Ligger i centrala Dubai intill huvudgatan Sheikh Zayed road och världens högsta byggnad Burj Khalifa. Här kan man lätt spendera en hel dag och massvis med pengar! Ett måste för varje tjej är att gå in på Tiffany's och drömma sig bort (och kanske tjata llite om man har sin man med sig) ;) De flesta butiker finns här och missa för guds skull inte den enorma Forever 21 butiken. Den bästa i Dubai! Missa inte heller världens största godisaffär som ligger mittemot akvariet. Kan även rekommendera Kim Kardashians milkshakeställe Millions of Shakes. Läs mer om Dubai Mall under servärdheter & aktiviteter.

Det näst största är Mall of the Emirates som mest är känt för sin inomhusskidbacke. Ligger även det på Sheikh Zayed road ungefär 10 minuter innåt land från Burj Al arab. Här finns också de flesta butiker och på varuhuset Debenhams finns en Victorias Secret avdelning som säljer allt förutom BH:ar. Utbudet av kläder är väldigt litet. Trosor, små accessoarer och parfymer finns det däremot gott om!

Sedan finns det massvis av andra shoppingmalls som Mirdif City Centre, Marina Mall, Ibn Battuta, Deira Citycentre & Festival City. Vill man shoppa guld, kryddor, fejk väskor & kläder, nötter osv så ska man bege sig till Karama som ligger intill floden på Deira-sidan av stan. Dubai's slumområde... Här hittar du alla souker (souk betyder marknad på arabiska), guldsouken, kryddsouken, mattsouk osv. Medans du går på soukerna så kommer det komma fram killar och fråga er om ni vill köpa fejksaker. Gå aldrig med någon om du är helt själv & glöm inte heller att pruta så mycket du kan!




I Dubai hittar man verkligen mat från världens alla hörn. I varje mall finns det såkallade foodcourt, gå in där så hittar man garanterat något för alla smaker. Smidigt är det också då alla kan köpa mat från olika ställen men ändå sitta gemensamt och äta om man är ett större sällskap.  Finns hur mycket mat somhelst att välja mellan! Passar budgetplånboken. Gillar man sushi kan jag rekommendera att leta upp Yo! sushi som har god sushi. Det är lite annorlunda då du plockar den maten du vill ha av ett rullband. Coolt!

Vill man prova lite av den lokala maten så kan jag rekommendera att hitta ett litet café eller liknande som säljer något som heter Chicken Shwarma. Det liknar kebab men mycket mycket godare! ät det med ett arabiskt bröd och vitlökssås... Billligt & grymt gott! I gatuhörn kan du även hitta persiska, libanesiska och indiska restauranger med riktigt bra priser.

Vill man äta lite finare så är utbudet av restauranger enormt. Något man absolut inte får missa är "Friday brunch" som är en man brukar säga att det finns en brunchkultur här, vilket stämmer! Det innebär att hela familjen går ut mellan 12-16 och äter en enorm brunchbuffé. Ett mycket populärt brunchställe och bufféställe i övrigt är Saffron på Atlantis the palm med olika temabuffér för varje kväll.

I Dubai mall kan man söka sig ut mot Dubai Fountain där man hittar massvis med restauranger bla Vapiano. Gå över bron till Souk al Bahar och du hittar ännu mer restauranger. Dessa får dock inte servera alkohol men vill man sitta vid fontänen och äta samt dricka någon drink går man in i Souk al Bahar och igenom till baksidan. Då hamnar du vid The Palace hotel där restaurangerna får servera alkohol och du fortfarande har utsikt över fontänen som spelar var 30:e minut efter 19.00 på kvällen fram till 23:00. Fråga efter Mango Tree, en Thailändsk restaurang med bra mat och världens godaste vattenmelondrink!

Ett till mysigt ställe med restauranger är Madinat Jumeriah som ligger intill Burj Al arab. Detta komplex är konstgjort för att likna Venedig men i Arabisk stil.  Gå igenom shoppingstråket till promenade restaurants vid vattnet och hitta en restaurang som passar medans ni beundrar utsikten av Burj Al arab och tittar på abra-båtarna som glider förbi. Finns alla sorters mat, några jag kan rekommendera är The Meat Co. För köttälskare, Toscana för italienskt och Trader Vic's för asiatisk.

Bor man i marinan kan man gå till The walk som ligger vid JBR (Jumeirah beach residence). Det är en lång gata som går längs med stranden. Finns massvis med restauranger och caféer!

Något man absolut inte får missa är glassbaren ColdStone creamery. En amerikansk kedja som hittat ända till Dubai! Du väljer smak på glassen sedan får du blanda i allt vad du kan tänkas vilja ha... olika godissorter, brownies, cookie dough mm. Personalen är oftast väldigt trevliga och showar för dig!




Kommentarer
Postat av: anna

på dina bilder du lägger upp när ni är ute och festar har endel korta klänningar och ingen tröja över armarna osv? är det okej om man är på vissa ställen och så eller? :) Lägg gärna upp ett inlägg om hur det är annorlunda mot sverige i synen på klädsel osv och beteende rent allmänt?

är det bara på stranden man får gå lättklädd?

2012-03-12 @ 17:18:34
Postat av: Madeleine

Svar; Hej Anna! Jag kommer att skriva om det i en del av guiden under Allmänt & Bra att veta så håll utkik :)

2012-03-12 @ 17:47:28
URL: http://madeleinegray.blogg.se/
Postat av: anna

När kommer inlägget ut??:) nyfiken... ang detta (

på dina bilder du lägger upp när ni är ute och festar har endel korta klänningar och ingen tröja över armarna osv? är det okej om man är på vissa ställen och så eller? :) Lägg gärna upp ett inlägg om hur det är annorlunda mot sverige i synen på klädsel osv och beteenden rent allmänt?

är det bara på stranden man får gå lättklädd?)

2012-03-18 @ 15:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Kontakt [email protected]

Madeleine Gray, 20 år
En ganska (o)vanlig tjej från en byhåla i Dalarna som tagit sitt pick&pack och flytt utomlands. Första flytten stavades Dubai, numera är jag bosatt i landet "down under" där jag pluggar Event management och njuter av allt livet har att erbjuda.